...

ŞAMPİYON 1.5 ADANA 🏁

Bu yıl TEKNOFEST  kapsamında 19-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında Kocaeli'de 18.cisi düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektirikli Araç yarışmalarına tasarımı ve üretimi Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümleri öğrencileri tarafından yapılmış olan 1.5 Adana T8 aracı ile katıldık.

Gelişim ve Teknik Tasarım raporlarında başarılı bulunan 60’ın üzerinde ekibin katıldığı yarışmaya 1.5 ADANA T8 aracı teknik kontrolleri bütün yerli parçaları ile beraber ilk günde sorunsuz bir şekilde tamamlayarak yarış pistine çıkmaya hak kazandı.

Ekibimiz teknik kontrolleri geçen 34 üniversite takımı arasında yarışmayı birinci sırada tamamladı.

En hızlı olanın değil en verimli olanın baz alınıldığı yarışlarda, ekibimiz 30 turu  atarak toplamda 690 Wh enerji harcayarak  Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'nda şampiyon oldu.

YERLİLİK, TANITIM ve YAYGINLAŞTIRMA ÖDÜLÜ

Birinciliğimizin yanı sıra yerli olarak tasarlanan ve üretilen motor, motor sürücüsü, yerleşik şarj birimi, batarya yönetim sistemi, araç kontrol sistemi, telemetri, izolasyon izleme cihazı, batarya paketlemesi, direksiyon sistemi, kapı mekanizması, fren sistemi ve diğer mekanik alt bileşenlerden dolayı Yerlilik Ödülüne, yıl boyunca yaptığımız teşvik edici çalışmalardan dolayı Tanıtım ve Yaygınlaştırma Ödülü kazandık.

Aracımız 30 Ağustos - 4 Eylül 2022 tarihlerinde TEKNOFEST Karadeniz'de sergilenecek olup, Şampiyonluk kupamız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edilecektir.

Ekibimizde emeği geçen bölümümüz araştırma görevlisi Halit Eriş'e ve bölümümüz öğrencileri:
Ahmet Altın, Ali Enes Akalın, Batuhan Gür, Berke Tezcan, Elchin Mammadov, Emre Çırak, Hazar Karaağaç, İbrahim Karabey, Kaan Akıllı, Nursun Köse, Sergen Şimşek, Ömer Hacıbekiroğlu, Zuhal Işıklı'ya Çukurova Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü olarak teşekkür ederiz.

Fotoğraflar: 1 2 3 4